Kaartreservering

Klik hier voor kaartreservering voor ons volgende evenement!

Uniek bezoek van Egerländerorkest "Die Nuhnemucke" (D) (zie ook de agenda)

Prinsenbeek en Schaijk!

Egerländerorkest “Die Nuhnemucke” is in 2015 ontstaan uit deelnemers aan een workshop voor Egerländer blaasmuziek onder leiding van componist en orkestleider Alexander Pfluger, waaraan 30 muzikanten uit verschillende orkesten uit de omgeving van Hallenberg, in het Sauerland, deelnamen. Na deze workshop waren de meeste deelnemers zo enthousiast dat werd besloten deze specifieke muziek verder te verfijnen. Nu volgden de eerste kleine optredens en er werd snel besloten dat er meer workshops met gastdocenten zouden worden georganiseerd. Tot op dit moment zijn er vijf van deze workshops gevolgd. Twee met Alexander Pfluger, een met Wilfried Rösch en de laatste twee met Holger Mück. Door de deelname aan deze workshops werd een duidelijke kwaliteitsverbetering bereikt en onder leiding van dirigent Jürgen Grimmig kon al snel met veel succes tijdens de eerste “Frühschoppenkonzerte” en “Böhmische Abende” worden opgetreden.

Nuhnemucke met naamHet repertoire van de “Nuhnemucke” omvat enerzijds de bekende klassiekers uit de blaasmuziek en anderzijds gloednieuwe titels van hedendaagse componisten.

Hoogtepunt tot nu toe, was het optreden in het voorprogramma van het concert van “Orchester Holger Mück” op 2 februari 2019 in de Stadthalle in Meschede.

De uitnodiging van “Blaskapelle Fresia” om op 6 april bij “Die Lageländer” in Prinsenbeek en op zondag 7 april tijdens het 7e “Fresia Blaasmuziekfestival” te komen spelen, ervaart het orkest als een volgend hoogtepunt.Nuhnemucke Meschede

Op zaterdagavond 6 april speelt blaaskapel “Die Nuhnemucke” in zaal “’t Hert”, Valdijck 4 in Prinsenbeek. Aanvang 19:00 uur. (Zie www.lagelander.nl/agenda)

Op zondag 7 april spelen de muzikanten van “Die Nuhnemucke”  tijdens het 7e Fresia Blaasmuziekfestival in zaal “De Phoenix”, Past. v. Winkelstraat 11 in Schaijk. Aanvang 13:00 uur.

Laat deze kansen, om dit orkest in ons land te kunnen beluisteren, niet aan u voorbij gaan!