logo 2014 olv

Volg ons op...

facebook

Kaartreservering

Klik hier voor kaartreservering voor ons volgende evenement!

button Europees kampioen klein

Wij spelen voor Kika. 

Website is gesponsord door:

Het 5e KiKa-concert in 2016

werd mede mogelijk gemaakt

door:

Caffero event fireworks logo klein

Blaasmuziek om te (be)leven

meer dan € 17.500,- voor KiKa

Nieuwe video

Een half uurtje vooraf en de eerste klanken.

In het video-menu van onze website hebben we een video geplaatst van de eerste klanken tijdens een optreden van "Blaskapelle Fresia" in Uden.

De video start met een impressie van de sfeer, voorafgaand aan dit optreden.

Met dank aan Jan Franken.
Uniek bezoek van Egerländerorkest "Die Nuhnemucke" (D) (zie ook de agenda)

Prinsenbeek en Schaijk!

Egerländerorkest “Die Nuhnemucke” is in 2015 ontstaan uit deelnemers aan een workshop voor Egerländer blaasmuziek onder leiding van componist en orkestleider Alexander Pfluger, waaraan 30 muzikanten uit verschillende orkesten uit de omgeving van Hallenberg, in het Sauerland, deelnamen. Na deze workshop waren de meeste deelnemers zo enthousiast dat werd besloten deze specifieke muziek verder te verfijnen. Nu volgden de eerste kleine optredens en er werd snel besloten dat er meer workshops met gastdocenten zouden worden georganiseerd. Tot op dit moment zijn er vijf van deze workshops gevolgd. Twee met Alexander Pfluger, een met Wilfried Rösch en de laatste twee met Holger Mück. Door de deelname aan deze workshops werd een duidelijke kwaliteitsverbetering bereikt en onder leiding van dirigent Jürgen Grimmig kon al snel met veel succes tijdens de eerste “Frühschoppenkonzerte” en “Böhmische Abende” worden opgetreden.

Nuhnemucke met naamHet repertoire van de “Nuhnemucke” omvat enerzijds de bekende klassiekers uit de blaasmuziek en anderzijds gloednieuwe titels van hedendaagse componisten.

Hoogtepunt tot nu toe, was het optreden in het voorprogramma van het concert van “Orchester Holger Mück” op 2 februari 2019 in de Stadthalle in Meschede.

De uitnodiging van “Blaskapelle Fresia” om op 6 april bij “Die Lageländer” in Prinsenbeek en op zondag 7 april tijdens het 7e “Fresia Blaasmuziekfestival” te komen spelen, ervaart het orkest als een volgend hoogtepunt.Nuhnemucke Meschede

Op zaterdagavond 6 april speelt blaaskapel “Die Nuhnemucke” in zaal “’t Hert”, Valdijck 4 in Prinsenbeek. Aanvang 19:00 uur. (Zie www.lagelander.nl/agenda)

Op zondag 7 april spelen de muzikanten van “Die Nuhnemucke”  tijdens het 7e Fresia Blaasmuziekfestival in zaal “De Phoenix”, Past. v. Winkelstraat 11 in Schaijk. Aanvang 13:00 uur. 

Laat deze kansen, om dit orkest in ons land te kunnen beluisteren, niet aan u voorbij gaan!

Lees meer...

Meer dan € 17.500,- voor KiKa

"Blaskapelle Fresia" doneerde in haar korte bestaan inmiddels meer dan € 17.500,- aan KiKa!

Met de opbrengst van het Kika-concert, fantastische donaties van o.a. een meisje van 12 jaar dat een heel jaar lang had gespaard voor KiKa, acties van onze leden, bijdragen van een plaatselijk restaurant, de loterij, een fantastische aanvulling van een familielid, enz. enz. enz, hebben we eind oktober € 3500,- als opbrengst van de acties van 2018 naar KiKa kunnen overmaken. Dat is niet alleen onze verdienste, maar ook die van iedereen die het ons mogelijk maakt, zoveel mogelijk financiële steun aan Kika te bieden. Met onze donatie van dit jaar is het totaalbedrag, dat we als “Blaskapelle Fresia” voor KiKa bijeengebracht hebben, de fantastische grens van € 17.500,- gepasseerd. Veel dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!   

 

Plaats voor een Flügelhornspeler

"Blaskapelle Fresia" heeft plaats voor een enthousiaste Flügelhornspeler!

We hebben plaats voor een flügelhornspeler om in ons mooie, gezellige orkest plaats te nemen. Je speelt dan Böhmische blaasmuziek op niveau in een vriendelijke, open en ontspannen sfeer, in een orkest dat een mooie reputatie heeft en ook mooie optredens verzorgt.

Prachtig bijkomend feit is, dat je dan tevens ons doel ondersteunt om zoveel mogelijk bijdragen voor KiKa bijeen te brengen. Ben jij de muzikant die met ons mee wil spelen?

Neem maar contact met ons op!

Dat kan via email:

Je kunt ook bellen naar Simon Meurs: 06 132 33 22 9 of 0486 414225.

We horen graag van je!