Europees kampioen "Mittelstufe" 2013

DSC 0062web“Blaskapelle Fresia” werd in 2013 tijdens het "14. Europameisterschaft der Böhmisch- Mährischen Blasmusik" in het Duitse Ehningen, Europees kampioen in haar klasse: de zgn. “Mittelstufe” (Middenklasse).

Met 90,1 punten werd het orkest Europees kampioen in haar klasse tijdens het 14. Europameisterschaft der Böhmisch - Mährischen Blasmusik" in het Duitse Ehningen van 10 t/m 12 mei 2013. Ruim 20 blaaskapellen uit 8 landen streden hier om de titel Europees Kampioen in drie verschillende klassen. De organisatie van dit bijzondere evenement was in handen van “Musikverein Ehningen”. “Fresia” nam deel in de in de zgn. Mittelstufe (middenklasse). De inschrijving voor dit kampioenschap is vrij, maar iedere kapel weet wel waar hij aan begint. “Wie niet aan het hoge niveau voldoet wordt genadeloos afgestraft”, aldus jurylid Franz Watz. Het muzikale niveau was dan ook bijzonder hoog tijdens dit grootse, perfect georganiseerde evenement. De internationale vakjury had daarom een zware taak en uiteindelijk werd de strijd om de titel slechts op tienden van punten beslist. Europees Kampioen in de Oberstufe werd de Duitse kapel “Blech & Co” en winnaar van de Höchststufe, de klasse voor professionele muzikanten, en overall winnaar van het evenement werd de Oostenrijkse kapel “Ceska”.

Een unieke prestatie!

Het was voor “Blaskapelle Fresia” een bijzondere prestatie om, terwijl het orkest nog geen twee jaar bestond, dit kampioenschap in de wacht te slepen. Met als hoofddoel om minimaal eenmaal per jaar een concert ten bate van KiKa te organiseren, was dit een uitdaging van geheel andere orde. De deelname aan dit kampioenschap was een unieke kans om zich internationaal te presenteren. “Blaskapelle Fresia” is er trots op zich Europees kampioen 2013 te mogen en kunnen noemen.

Beleef de muziek van dit kampioensorkest en u zult merken hoe jong en verfrissend blaasmuziek kan zijn!