Der Fischer und die Löwin

Een muziekstuk, gecomponeerd/gearrangeerd in opdracht van alle gasten die uitgenodigd waren voor het 25-jarig huwelijksfeest van Dick Visser en Jeannette Visser-Leeuw in 2012.

Demo: Der Fischer und die Löwin

Guido Henn, dirigent en zeer bekend componist van de Böhmische blaasmuziek, werd bereid gevonden een solopolka voor bastuba en Flügelhorns te schrijven. In  ‘Der Fischer und die Löwin’ zorgt de bastuba voor de opening en vervolgens wordt dit thema overgenomen door de Flügelhorn. Uiteindelijk voert de volledige kleinkopersectie de boventoon. Daarmee werd gelijk een heel duidelijke link gelegd naar de bruidegom Dick, ("der Fischer") op de bas, en bruid Jeannette ("die Löwin") op Flügelhorn. Naast deze kenmerken moest de polka ook nog een Hollands tintje bevatten. Hiervoor werd gekozen voor het refrein van het lied “Over 25 jaar…” waarvan Simon Meurs een bewerking in polkastijl aanleverde. Een geweldig cadeau voor de twee muzikale hoofdpersonen: een bassist en een bugelspeelster, die elkaar door de muziek hebben leren kennen. De muziek loopt nog steeds als een rode draad door het leven van dit tweetal. Dick en Jeannette willen natuurlijk meerdere muzikanten en liefhebbers van deze fraaie en unieke Böhmische polka laten genieten. Hoe en waarom? Gemotiveerd door één van de initiatiefnemers kwam het idee naar voren om met deze compositie een goed doel te ondersteunen: de Stichting KiKa uit Amstelveen.

Kika
De Stichting Kinderen Kankervrij (- KiKa -) werd opgericht in 2002 door Frits Hirschstein en Maarten Stoopendaal. Aanleiding was het verzoek van Prof. Rob Pieters van het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam en Prof. Huib Caron van het Emma kinderziekenhuis in Amsterdam, om te kijken of er meer geld beschikbaar kon komen voor onderzoek naar kinderkanker De stichting heeft als algemeen doel: het werven van fondsen voor vernieuwd onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

Première
Tijdens het eerste optreden van "Blaskapelle Fresia", onder leiding van Simon Meurs, op zondag 7 oktober 2012 in Schaijk, waar zij zelf de première van “hun” polka meespeelden, vertelden Dick en Jeanette vervolgens voor het eerst wat zij van plan zijn met ‘Der Fischer und die Löwin’. Op deze pagina is een demo-opnamevan deze polka te beluisteren.

Giro 8118
Indien u als muzikant of muziekvereniging dit muziekstuk wilt aanvragen, dan sturen Dick en Jeanette dit kosteloos naar u toe. Een donatie naar KiKa op giro 8118 t.n.v. Stichting KiKa te Amstelveen, dat is hun enige wens! De hoogte van het bedrag laten ze graag aan u over. Namens KiKa zijn zij u zeer erkentelijk voor iedere bijdrage. Zij hopen dat ook u veel plezier beleeft aan  ‘Der Fischer und die Löwin’.

Aanvragen?
Dat kan heel eenvoudig. Een mailtje naar: of een briefje naar Dick en Jeannette Visser, Noorderweg 185, 1676 GM  te  Twisk is voldoende. Zij zorgen dat de muziek bij u komt!

Namens Dick en Jeannette wenst "Blaskapelle Fresia" u veel speelplezier!